전날 거하게 마시고 쓰린 속을 부여잡고 찾은 곳이에요. It's a place to go when you drank a lot the day before.
동네에 있는 분점은 지나다가 본 적이 있는데 직접 가본건 처음이에요. 그것도 본점으로요. I've seen a branch in the neighborhood while passing by, but it's my first time going there myself. That's also at the headquarters.
식당은 도로변에 위치했고, 뒤편에 별도의 주차장이 있어요. 주차도 편하고 별도의 주차요금도 따로 없어요. The restaurant is located on the side of the road, and there is a separate parking lot in the back. Parking is convenient and there is no extra charge.
주택가에 위치해 있어서 조용한데, 도로변에 식당이 떡! 하니 있어서 멀리서도 잘 보여요. 안 보일 수 없는 건물이죠 ㅎㅎ It's quiet because it's located in a residential area, but there's a restaurant on the side of the road, so you can see it from afar. It's a building that you can see anywhere.
샤브샤브와 칼국수를 주문했어요. 샤브샤브에 칼국수나 볶음밥 구성이 포함이 아니라, 인원에 맞춰 별도 주문이 가능해요. 단품으로 드셔도 되지만, 그래도 샤브샤브 먹고 칼국수 먹고 볶음밥 먹고 마무리는 진리죠. I ordered shabu shabu and kalguksu. You can order it according to the number of people, not including kalguksu or fried rice in shabu shabu. You can eat it alone, but it's the best to eat shabu shabu, kalguksu, and fried rice.
아, 그리고 콜라와 사이드는 셀프서비스로 직접 가져다 드시면 돼요. 물론 무료구요~ Oh, and you can bring coke and side dishes by yourself. Of course, it's free.
기본구성은 단촐해요. 샤브샤브에 고기, 그리고 미리 주문한 칼국수와 볶음밥이에요. The basic composition is simple. It's shabu shabu with meat, kalguksu and fried rice that I ordered in advance.
그리고 미나리! 국물을 먹었을 때 마지막 넘김에서 상큼한 맛을 주는데, 한잔 참느라 고생했어요 ㅎㅎ And water parsley! When I ate the soup, it gave me a refreshing taste. I had a hard time holding it in.
빨간 국물이 기본 베이스이구요. 미나리와 버섯이 국물 기본 베이스에요. Red soup is the base. Water parsley and mushrooms are the base of the soup.
먹다가 아쉬워서 버섯과 미나리, 국물을 추가해서 먹었어요. 미나리 향도 좋았기 때문에 추가해서 소주랑 곁들이면 끝없이 마실 수 있을 것 같았어요. I added mushrooms, water parsley, and soup to eat it. I liked the scent of water parsley, so I thought I could drink it endlessly with soju.
개인적으로 칼국수 집이지만ㅠㅠ 칼국수는 패싱해도 되지 않을까 싶어요. 면이 칼국수하면 떠오르는 면이 아니라, 얇은 우동면 같았어요ㅠ Personally, it's a kalguksu restaurant, but I think you can pass the kalguksu. The noodles were like thin udon noodles, not kalguksu.
마지막으로 볶음밥으로 마무리합니다. 끝까지 미나리 향이 놓아주질 않네요~ㅎㅎ바닥은 바삭하고 불향도 느껴져요. 말씀하시면 가지고 가서 만들어다 주세요. Lastly, I'll wrap up with fried rice. The water parsley scent won't let go until the endThe floor is crispy and I can feel the smell. If you tell me, please take it and make it for me.
평소보다 더 먹을 수 밖에 없었어요 ㅎㅎ 무엇보다 소주가 생각나는 식당이에요. I had to eat more than usual. Above all, it is a restaurant that reminds me of soju.
국물은 미나리 때문인지 마지막 목넘김에서 상콤함이 느껴지는데, 미나리처럼 향신맛을 꺼리시면 피하실 수 있을 정도로 강하게 때려줘요. Maybe it's because of the water parsley, but if you don't like the scent, ask it. that flavor hits you hard enough.
그리고 볶음밥은 꼭 드세요. 따로 덜어놓은 국물에 살짝 적셔서 드셔도 좋고, 그냥 드셔도 향긋한 향과 바삭한 식감을 느끼실 수 있을 거에요. And make sure to eat fried rice. You can dip it in the soup that you put aside, or just eat it as it is, you will feel the fragrant smell and crispy texture.